Jag flyttar…

Härmed avslutar jag denna blogg hos bloggen.fi. Den får vara kvar men jag har flyttat över alla inlägg till min Malena Molin blogg på wordpress. Orsaken är förstås att jag nu i augusti velat skriva flera inlägg men inte kommit in på bloggen. Känns surt när man hållit ut så länge och de som administrerar denna bloggsajt har verkligen inte skött sitt jobb.

Jag hittas här:

http://malenamolin2.wordpress.com

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Försökte skriva flera gånger i helgen

men slapp inte in på bloggen. Surt då det strular när jag för en gångs skull var på skrivhumör. Vi hann med mycket i lördags. Både marknad vid Tolvmansgården och en roadtrip till Replot, Panike och Sommarösund. Middagen intogs vid Tesses och pizzorna var goda med mycket fyllning, jägarschnitzeln var nog stor men såsen jag gör här hemma är mångfalt godare så schnitzeln var ingen höjdare.

Vi har också inhandlat en hög med små höbalar till vår storätande kanin. Simning står förstås på agendan denna hemska sommar. Innetemperaturen är förstås upp till 28 grader igen efter. Det är nog ett lidande att kolla väderleksprognoserna varje dag och inse att detta h…….väder bara fortsätter.

Sista semesterveckan och det ska bli så skoj att börja jobba igen. Hoppas att vi har någorlunda svalt på jobbet eller så blir det en verklig pina att ens kunna andas. Jag kan nog inte kalla mig utvilad efter denna semester. Jag har inte gjort nåt, men eftersom jag inte kan sova så är jag inte heller pigg. Ikväll fick hanhundarna finna sig i att jag förde ut dem i hundhagen, för där sover de nog bättre än inomhus i hettan.

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Utfärd

till Tankar blev det idag. Jenny-båten avgick från Karleby kl 10 i morse och återvände kl 17.

Vi har njutit i den ljumma vinden och haft picknik, gått runt på stigar (vilket min högra fot inte alls tyckte om, inflammerad som den är) och suttit i skuggan och tagit det lugnt.

Kom hem lagom tills regnet kylt ner luften till 20 grader, men inte dröjde det länge innan det var 26 grader igen. Enligt mätaren inskuggan har det varit 31,5 grader hos oss idag, suck, pust och stön säger jag bara.

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Lång vecka

har det nog varit. Dagtid har jag mest suttit och vilat framför fläkten för att sen till kvällen söka mig till semasgräve och ta mig ett dopp. I förrgår blev det nog stadsbesök i Karleby. Lillagumman ville kolla in lite rea och det gick ju an i svala butiker med luftkonditionering.

I år har jag inte alls besökt Jakobs dagar. Hettan tog nog kål på ambitionerna att delta. Hade gärna besökt storloppis, gammaldagstorg och Pride-paraden. På tal om Pride så tycker jag att det både muntligt och skriftligt förekommit osakligheter från båda håll. Varför kan man inte bara acceptera att alla människor är olika men ändå lika mycket värda. Alla människor borde ha samma rättigheter och skyldigheter här i livet. LIVE, LOVE AND LAUGH!!! WITH RESPECT!!!

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Väntar (och klagar)

på att lillagumman ska komma hem. Hon har varit hos sin fammo sen i fredags. Idag tyckte hon att hon kan komma hem.

Själv väntar jag på bättre tider. Jag tycker inte alls om hetta och tycker det är tungt att andas och så har jag svårt med sovandet. Jag tillåter mig att klaga när det är varmt och undviker att klaga när det är kallt. Jag tycker att det var riktigt bra väder i juni. Härlig luft och man kunde göra saker och ting utan att få besvär.

Nu är vårt hus hemskt varmt… Ja, en luftvärmepump vore väl morjens, tas tacksamt emot om nån vill donera. Vi har KD till nätterna, alltså korsdrag. Samma KD gäller i bilen.

En sak som stör mig ganska mycket är att det verkar vara väldigt okej att klaga på kallt väder, men om man klagar på varmt väder så blir det ramaskrin bland massorna. Jag tycker att jag har all rätt att klaga om jag inte mår bra i hett väder, självklart förstår jag att många tycker att hetta är härligt, men jag vill inte få det nertryckt i halsen att man inte ska klaga när det är varmt. Såheså!

Dessa dagar kunde jag gott tänka mig att ha en villa i yttre skärgården, i synnerhet när jag blir på dåligt humör bara jag ser väderprognosen för resten av veckan…

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Dundrar

gör det varje dag. Jag tycker inte om åska, har fått alldeles för mycket respekt för den för att jag ska tycka det är behagligt att vara när den dundrar här i närheten.

Denna vecka har vi besökt Vexala och Tisskärssand, ätit vid Cindy’s och lillagumman och hennes två kompisar har jag haft äran att skjutsa till Power Park.

Lillagummans fammo kom hit i fredags och lillagumman åkte med henne till Jeppis. Där är hon ännu och enligt telefonsamtal så har hon det bra.

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Som vanligt

…så är detta inte mitt favoritväder. 28 grader ute och inne är inte skoj. Svalkat mig vid semasgräve har jag gjort både igår och idag, vinterpälsen är alltså kastad.

En sväng till Jeppis blev det idag och lillagummans fammo kockade så då undvek vi att det blev ännu varmare i köket idag.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Trist

Igår ville jag så gärna skriva ett inlägg på min blogg…och så kom jag inte in. Trist med tanke på att det inte kommer inlägg så ofta.

Igår blev det en liten roadtrip norrut. Vi åkte via Jolkka, Kelviå, Kotkamaa och Peltokorpi till Lochteå och Ohtakari. På hemvägen blev det mat vid Rax.

När vi åkte hemåt störtregnade det på riksåttan och på flygfältsvägen såg man att det kommit en ordentlig störtskur. Men… vid flygfältsändan blev vägen torr så jag fick hämta in torra kläder när jag kom hem.

Idag gläds jag åt regnet som kommit och som fortfarande kommit. Bra väder att städa bokhyllan jag har bredvid sängen. Inte mycket som slängdes, men mycket som omorganiserades.

image

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Midsommardagen

image

En ljus natt…  Mörkläggningsgardinen nerdragen.

Igår plockade vi farmors rabarber och vilda lupiner.

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Köpa sött och salt

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Lära känna varann

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Dagens inköp

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Dagen e min

image

Uppvaktad av familjen. Vi skulle också ha uppvaktat lillagummans pojkkusin idag, men stegring och halsont stoppade det. Även morgondagens Härmäresan med bysborna inhiberas för jag tycker inte det passar med en heldag utomhus när man haft stegring dagen före.

Lillagumman var nog stolt över sin uppvaktning. Hon hade köpt allt med egna pengar på sin resa till Umeå.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Tårta och begravning

image

Idag har vi fått äta god smörgåstårta hos gubbis brorsa. Dennes sambo hade gjort en god sådan.

När vi väl kom hem upptäckte vi att vi fick ha en begravning hos oss. Kaninen Skutte hade gått vidare till grönare gräsmarker. Det blev begravning i en rotvälta bakom fähuset.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Väntan

Väntar, det är vad jag gör nu. Väntar på att minibussen ska ta lillagumman frånVasabåten hem. Hon ringde för en liten stund sedan och sade att de var i hamnen. Hon åkte på tisdag eftermiddag till Umeå med museiklubben. Det har hunnit slå om till fredagen den trettonde men för mig är det nog ännu torsdag kväll.

Igår tog gubbi och jag en liten roadtrip i kommunen. Vägar vi aldrig åkt på undersöktes. Idag blev det att föra blommor till Pedersöre gravgård, ännu en årsdag har passerat sedan lillagummans faffa dog…

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vatten

Igår blev vattenrören spolade för att vi skulle få användbart vatten. Vattenledningen i byn har förnyats men inte den sista biten fram till vårt hus. Mera vatrentryck ledde dock till att en massa gammal skit började lossa från rören till oss. Men nu är vattnet användbart igen.

Ikväll är jag däremot utan vatten. När man bor i ett gammalt hus så ger nog gamla saker upp. Nu var det dags för kranen vid tvättstället i toaletten som behövde bytas. Gamla rör, ledningar och sånt ledde till att vårt gamla gröna tvättställ ska bytas ut till ett nytt vitt, lite synd för det är inte många som har sådan färg på sitt handfat. Nu väntar vi bara på att affärerna ska öppna imorron så att vi får en ny koppling istället för den trasiga. Sånt är livet… och jag ser fram emot en lång dusch imorron när vattnet kopplas på pånytt.

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Första riktiga semesterdagen

Skönt!

Semestern har hos oss börjat med Buranaintag. Lillagumman fick först feber och sen snuva i lördags och jag fick ordentlig värk i foten som krånglar. Men som tur är var lillagummans feber kortvarig. Foten ska jag visa upp åt en läkare idag. Men jag tror att den bara är överansträngd för jag går så konstigt. Det är flera år sedan jag var till en specialist som sade att jag kunde få inlägg så att jag inte ska vrida hälen så fel när jag går, men då var det stor risk att knäna skulle ta stryk. Alltså avstod jag från inläggen. Men bäst att ta sig en tur till läkaren nu när jag kan koppla av.

Gubbi for för att klippa gräsmattan och vi brukar ju vanligtvis hjälpas åt. Men med värkande fot så avstår jag nog.

I år har det gjorts nya blombänkar och såtts frön i mängd och massor… inte mitt arbete eller min ide’, utan gubbis. Det enda jag har gjort är att köpa jord. Gubbi har dessutom anlagt en ny gräsmatta mot skogsbrynet. Alltså ännu mera gräs att klippa.

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vårfesterna över

imageJobbets vårfest avnjöts i lördags och ikväll var det dotterns skola som bjöd på musikuppträdanden. Som förälder var det lite spännande eftersom det var första vårfesten för vår del i denna skola. Dottern fick ett bokstipendium och blev jätteglad. Hon meddelade att hon tyckte bättre om att få ett bokstipendium än ett penningstipendium.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Bastuflottens dag

Tack vare en kär kollegas limerick blev det bastuflotte med filminspelning ikväll. Vi övriga i kollegiet försökte nog också skriva fina limerickar men det vinnande bidraget blev detta:

 

Ett kufiskt gäng från Näs skola,

älskar hett att bada och sola.

Ingen fegar då ur

sången den går i dur

för vi är ju faktiskt rätt (s)coola.

 

En underbar kväll med de härligaste kolleger man kan ha. Tack alla och tack Strandis.

image

 

 

 

 

image

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Färdigt festat

Morsdagen firades hos gamlafammo i lördags och hos fammo i söndags. I går blev det att besöka månadens äldsta jubilar. Min fammo fyllde hela 90 år.

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

En skön Valborg

Valborgsmässoaftonen innebar insjungning av våren för mig och maskerad för lillagumman. Första maj innebar god rökt lax som gubbi fixade medan lillagummans fammo fixade resten, supergott. Sen blev det som vanligt årets första lösglass.

rsz_img_9059

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Påsken 2014

En härlig påskhelg har vi bakom oss. Långfredagen inleddes med ett lugnt och härligt regn. Regnet gjorde att gubbi inte arbetade på gårdsplanen alls utan vi gjorde en liten utfärd längs med Pedersöre skogsvägar innan vi anlände till Jeppis och fammos. Alltid lika skönt när man får sätta sig till dukat bord hos henne.

image

Påskaftonen innebar påskhäxor och påskbrasa i byn. Lillagummans fammo kom också med. Påskbrasan tändes sent när vinden lugnat sig lite. Brasvakterna vaktade ända till halv två så att inget hände innan elden slocknade. Grannen hade också påskbrasa och den märkte vi nog av för röken blåste direkt mot vårt hus.

Påskdagen innebar en ganska slö dag för lillagumman och mig.  Jag hjälpte nog gubbi lite med lite vedsågning och lillagumman var på en långlenkki med stövarmamman.

Idag blev det födelsedagskaffe i Kovjoki för faster och kusin. Härligt att se de små kusinbarnen leka. De blir stora så fort…

Detta har nog varit den bästa påsken på många år…

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

jieajgpjgpwkldg

Så blev rubriken efter att jag bara satte ner fingrarna.

Vilken härlig dag det har varit ute. Lagom varmt och lagom soligt för en vårdag. I helgen var det MMM-mässa vid Idrottshallen i Kronoby. Lillagummans museiklubb sålde Påras kapellskärvor och Björken och stjärnan tavlor till förmån för sommarens Umeåresa.

unnamed

I fredag kom det lite snö som ganska snabbt smälte bort…

ssd

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Och så var det söndag igen.

Dagarna går så snabbt. Denna vecka har det varit maginfluensans tur i detta hushåll…med frossa, feber och ont i magen. Det verkar vara en sån variant som håller i sig rätt så många dagar. Alla i hushållet har drabbats. Först har vi varit ordentligt sjuka, sen varken frisk eller riktigt sjuk i många dagar…

Jag var sjukskriven i början av veckan och jobbade i slutet. Men sällan har det varit så skönt att ta helg. Märktes nog att jag gick på sparlåga. Igår blev det att hjälpa gubbi med vedklyvning. Jag klöv så länge han sågade upp mera klabbar. Han håller på att städa upp bakom det gamla fähuset. Massor av gammalt järnskrot är fört till grannen, gamla granar fällda så att det ska börja fläkta mera här på backen… Ja, mycket mera ska nog göras.

image

Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Veterinärbesök

blev det ikväll med våran gamla kissemisse. Han var i slagsmål i helgen, med hurudant djur vet vi inte men vi tror att det var en annan katt. Igår och idag åt han inte nåt och det rann dregel nerför munnen.

Det blev en tur till den lokala trevliga veterinären som kollade upp våran åldring (14 år i vår). Det konstaterades att en bit av tungan var borta. Inget man kan göra åt det utan han måste helt enkelt lära sig att använda sin tunga igen. Dropp fick han också eftersom han var uttorkad. Tandsten togs också bort och fina tänder fanns därunder.

Nu ligger han i lillagummans rum och vilar. Vi hade med oss en burk näringsrik och proteinrik mat från veterinären och kissemissen försökte i alla fall äta lite och det är ett gott tecken. Värkmedicin och antibiotika hade vi också med oss hem.image

Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentar

Tidigt i säng

image

Det är mitt motto för denna kväll. Orsaken till detta är förstås att jag är otroligt trött. Orsaken till att jag är så otroligt trött är förstås att jag sovit ganska dåligt pga den löpande tiken (men det verkar vara på slutrakan för ikväll är stövarbrodern inte så intresserad av stövarmamman). Den största orsaken är att fredagens jobb slutade kl. 9.30 efter att ha börjat 18.00.

Vi har nämligen haft en härlig läsnatt på jobbet. Efter den vanliga jobbdagen igår blev det några timmar på hemmafronten innan jag packade kudde och täcke och återvände till jobbet till kl. 18.00. Där hade vi olika programpunkter innan det var tystnad kl. 22. Då fick den som ville ligga och läsa i skenet av sin ficklampa, eller också sova. En i personalen hade alltid nattvakt och min tur var mellan 1-2 så jag sökte mig inte till min egen bädd före det. Sen blev det väl lite si och så med sömnen, kanske blev det 2-3 timmar sammanlagt.

Roligt var det, men tröttsamt. Definitivt ett minne för livet som jag hoppas får en fortsättning nån gång.

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Oroligt värre

Hos oss är det oroligaste veckan på över ett halvt år. Nattsömnen är lidande och jag kan tänka mig att grannarna i byn funderar över de ylande hundarna hos oss. Orsaken stavas l-ö-p-a-n-d-e  t-i-k….

Lillsysa har varit förvisad till sin hundkoja både dag och natt och tycker inte alls om att han inte får vara inne hos oss på nätterna. Stövarbrodern är ute på dagen men får komma in till de kallare nätterna. Han har nog en bra isolerad koja, men ingen uppvärmd som brorsan har.

Det är nog livat i luckan här inne på kvällarna och man får ha stenhård koll på hundarna. Men… det går när de fått härja en kväll så att de lugnar ner sig till natten så att man själv får försöka sova. Men jag måste nog medge att jag sover väldigt lätt och vaknar för minsta lilla ljud… för det är ju som att ha småbarn med alla dessa våra djur.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Disco

Ikväll har jag fått sälja godis och popcorn på Centtis discot. Det var dotterns första disco.

Själv hade jag trevligt sällskap vid försäljningbordet så kvällen gick snabbt.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Första mars

image

…och första dagen som hundarna inte får fara till skogs. Det kommer nog att bli rastlösa hundar. Stövarbrodern eller Återvändaren som gubbi ibland kallar honom hade sitt första riktiga drev i förrgår. 16,7 km blev det för honom. Troligen var det en räv han jagade. Det märks nog att han börjat förstå det här med en skogstur sen han återvände till oss.

I morse blev alla tre hundar lite tokiga när gubbi tog motorsågen istället för en hund när han for till skogs. Stövarmamman har däremot njutit de senaste dagarna när lillagumman börjat ta med henne ut på lenkki.

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Ny blandare

har det blivit nere i källaren. Den har krånglat en längre tid och man har inte vetat om man skulle få lagom varmt eller kallt vatten vid dusch. Men nu när gubbi bytte ut blandaren och även duschslangen så känns det finemang, till och med lillagumman har tyckt att det varit skönt med en dusch… såklart är det skönare att duscha när vattnet är varmt.

Om en stund blir det att söka sig till grannbyn för en skön stund… mina fötter kommer att bli ompysslade. Men… det gäller att köra dit också. Vår gårdsplan är som en skrinnskobana och det antar jag att vägen till grannbyn också är. Nå, egen bil är på service så här på vintersemesterns första dag, så det blir att ta gubbis gamla fyrhjulsdriva.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Smutsbrunt

vatten är det enda som kommer ur vår kran för tillfället. Vi ska anslutas till den kommunala vattenledningen och det grävs för fullt. Tyvärr blev det läckage på fel ställe så vattnet stängdes av på dagen och det brukar betyda att vattnet blir brunt efteråt.

Allt detta betydde att jag samlade ihop ett lager tomflaskor och for till släkten i grannbyn och fyllde flaskorna med rent vatten för matlagning, tandborstning och som dricksvatten.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Lite aktivitet

På denna blogg. Men jag bloggar desto mer på en arbetsblogg. Denna helg går i förkylningens tecken. Näsan och ögonen rinner och huvudet värker. Sätt dessutom till en massa nysningar, dåligt med sömn och irriterad hud av allt snytande så kan det väl förklara mitt irriterade humör…

Det är flera på jobbet som haft liknande och nu verkar det som om lillagumman också ska drabbas…

Men tycker ändå att vi varit betydligt friskare i vinter och inte haft så många förkylningar som tidigare vintrar.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Ska ga å ligg

Tog mig nog en tupplur redan idag, men nattsömnen blev störd inatt pga skogsmaskin som körde ut virke till klockan ett inatt. Både jag och vissa hundar stördes verkligen så mycket att sömnen blev till intet. Inte lätt med dunder och arbetsljus genom sovrumsfönstret…

Så jag hoppas på en skön natt och en lång sovmorgon…

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

En lite längre dag på jobbet

blev det idag. Vi fick förmånen att lyssna till skolbibliotikarie Elspeth Randelin. För den som inte tidigare tagit del av hennes arbete var det säkert jätteinspirerande. För egen del var det inget nytt, men roligt att höra henne berätta om sina arbetsmetoder själv.

Kvällens avsnitt av Maajussille morsian har beskådats och snart blir det lite Netflix. Popcorn gjordes i dotterns lilla popcornmaskin för snåltanden började värka.

Kastor värmer bra och hundarna myser… bäst att glömma bort den förstörda bibbaboken som lillsysa tyckte var en bra leksak här i morse…

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Watson

Jag får buzza Watson i en månad. Har tjänsten på iPad. Idag kollade jag in avsnittet jag missade av programmet Maajussille morsian. Vi har ingen inspelningsbar digibox så då var det bra med Watson.

image

#buzzador #watson

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Jag kom inte ihåg

…att det är så här roligt att lyssna på live musik. Ådalens hem och skola arrangerade en konsert med Dead Lemon och RyanB vid samlingshuset. Det var en tillställning för hela familjen så jag tog lillagumman och hennes kompis med. Nog för att musiken var mera anpassad till mig än till flickorna. Tacka vet jag 80-tals rock…

Synd bara att inte flera tog tillfället i akt att komma när detnu för en gångs skull ordnas nåt bra i Krombi!

Lite smakprov på musiken som nog var 1000 gånger bättre live.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Lite bättre

image

är det idag. Det jag tänker på är stövarmamman och lillsysa. Stövarmamman var till Krombiveterinären och fick ett sår putsat igår morse. Hon fick det för flera veckor sen, men det var fortfarande svullet. Inget skräp hittades, men var kom det därifrån och nu är hon på en veckas antibiotikakur. Hon var lagom slö igår efter att hon varit nedsövd.

Lillsysa däremot har varit konstig sen han kom från skogen på trettondan. Hans svans har mest befunnit sig mellan benen och förrförra natten hade han svårt att sova och vankade omkring med jämna mellanrum. Troligen ont nånstans vid svansen eller bakbenen. Men… igår var det lite bättre och gissa om jag blev glad när jag tog honom från hundhagen. När jag kom hem ikväll efter en lång jobbdag. Svansen viftade och den stod rakt upp när vi gick in.

Stövarbrodern, eller storsysa som lillagumman döpt honom till har nog bara varit som vanligt, lika intresserad av katten som han brukar vara…

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Första dagen detta år

Och det knakar och brakar i Kastor-kaminen. Varmt både ute och inne.

Gårdagen tillbringades hemma. Egentligen hade vi tänkt oss en sväng till fammos, men det tog så länge innan gubbi kom från skogen. Han skulle bara ta med sig stövarbrodern och lufta honom lite. Det tog några timmar innan han kom hem och berättade att jag fick gratulera stövarbrodern. Alltså, nu är min fina sällskapsstövare förstörd. Han tog upp räv igår och jagade en liten stund innan han tappade…

Stövarbrodern kördes hem och gubbi for på nytt med andra för att se om räven skulle hittas, men det gjorde den inte.

Denna dag vilar vi igen, är fortfarande väldigt trött i kroppen och svettas så fort jag gör det minsta lilla, ingen feber dock.

 

 

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Saknad…

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Lugna dagar

…för mig och lillagumman. Vi har nämligen insjuknat så smått med hosta och stegring/feber. Idag visste jag att jag skulle få stegring eftersom kroppen reagerade med muskelvärk och orkeslöshet.

Julaftonen innebar besök hos gamlafammo ( min fammo), lillagummans fammo och sen blev det julaftonskväll hos syrran. Vilken glädje att fortfarande kunna dela julaftonskvällen med pappas syskon. Denna jul var första som min fammo inte deltog. Hon orkade inte, är ju ändå 89 år.

Igår kom lillagummans fammo hit och resten av tiden har vi bara väntat på bättre tider… Vi önskar bli friska fort så att det planerade biobesöket blir av…image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Dan före dopparedan

image

Och det känns lugnt… Skinkan i ugn. Hundarna sover. Gubbi eldar i Kastor. Själv tänker jag äta lite Oravais rökt skinka med hemlagad senap innan jag återgår till tittandet på Pretty Woman på Netflix.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Två dagar med julfest

…har det blivit dessa två senaste dagar. Igår kväll jobbjulfest och ikväll lillagummans utejulfest. Stämningsfullt men blött. En konstig filur dök upp mellan varven. Skulle jag inte ha varit på lillagummans fest så skulle jag ha suttit i Campus Allegro med mina käraste kolleger och avnjutit god middag…

IMG_6550b

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Granen står så grön och grann i stugan…

Men tyvärr ingen härlig grandoft för det är moffas Essegran lillagumman satte ihop så länge jag gjorde middag. En utegran fixade jag idag. En verkligt fin gran med stora kottar. Dem hittades fem meter in i skogen och var toppen av en av de stora granarna som Eino fällde.

Stövarbrodern tyckte det var skoj när vi for till skogs. Speciellt roligt var det för honom att leka i snön med lillagumman.

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Lediga Lena

känns det som idag. De senaste veckorna har varit fullspäckade av program både på jobb och privat, men nu känns det lite som att vara ordentligt ledig resten av helgen.

Igår blev det dubbning av min fina scout i Kronoby kyrka och lite senare var det julfest med tomtegröt tillsammans med härliga bysbor.

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vissa dagar

imageHänder det mycket…

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

5+2

imageimage

Är antalet träd som stormen Eino förorsakade hos oss. Fem här i skogen bredvid huset och två bakom fähuset. Märks nog att blåsten slapp och härja bra nu när det huggits på andra sidan vägen.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Lördag igen

Dagarna bara rusar förbi och nu är det helg igen. Första dagen denna vecka som jag tycker att jag har tid… och vad gör jag då? Jo, tar itu med sånt jag inte hunner med hittills denna vecka. Två högar med finskaprov ska rättas. Ena har jag avklarat, men den andra är på hälft. Den lämnar nog troligen till en annan dag eftersom jag snart kommer att bli matutdelare. Gubbi och lillsysa for till skogs i morse och ännu har inte lillsysa givit upp. Men haren hittades först på eftermiddagen så egentligen har han inte jagat så länge ännu…

Stövarmamman, stövarbroderna och jag njöt av en vilopaus och en bra bok på förmiddagen när lillagumman var på museiklubben. Enda orosmomentet var en hungrig katt.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Sitter på sängkanten

med mina tre brun-svart-vita sötnosar bredvid mig. Ska snart göra som dem och sluta mina ögon. Min gråa sötnos är ute i sin koja och vilar efter en dags träning. Det som vi trodde var spårning och ståndskall på älg visade sig var på björn istället. Gubbis vän som skulle kolla varför ståndskallet stått så länge på samma ställe stod mitt i allt 10 meter från björnen när den steg upp ur diket… Men allt gick väl och alla är hemma välbehålla, som tur är.

Två år gammalt foto

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Helgen som gått

imageimage

Med skogsutfärd och ljuständning vid flera gravgårdar igår. Idag gammalt och nytt vid idrottshallen, samt en gul blomma och saknad i 26 år…

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

En stilla stund…

image

…med bonden som söker en fru blev det ikväll. Dagen var intensiv igen. Fick vänta en stund på eftermiddagen innan lillagumman kunde hämtas från sin klubb. Den stunden tillbringades vid Storågården. Där var det kaffe med efterföljande program. Jag såg att min fammo ville stanna i kafferummet så jag satte mig i bakgrunden och hörde på prat om missionären Kempe och prat om gångna tider, seder och uttryck. Riktigt avkopplande med stickningen i händerna var det.

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Nittonde oktober

Är en minnesdag på flera sätt.

Barndomskompisen som är en dag äldre än mig fick en ny titel idag, nu är hon även svärmor. Hennes yngre dotter gifte sig idag i Esse kyrka. Jag och två andra vänner samt lillagumman såg det vackra brudparet vigas. Efteråt blev det O’Learys för oss övriga barndomsvänner.

Idag går också tankarna till gossen med de blåa ögonen… Saknad i sex år…

image

Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Höstlov

image

image

Lagom med två dagar. Igår blev det Jeppis för lillagumman och mig. Lunch vid Asian Garden och skoinköp stod på agendan.

Idag har det mest handlat om stickning av benvärmare, gråhundsuppföljning, ishallsbesök, promenad med stövarbrorsan och bokbussbesök. Ja, stövarbrorsan fick komma in och vänja sig med en del av huset. Vi börjar bli alldeles förtjusta i honom… får se om det blir tre stövare i sängen så småningom.

 

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Härliga höst

Precis en sån höst som jag tycker om. Varma höstar är mycket bättre än varma somrar!

Satte mig just ner framför surfplattan. Har pysslat en massa smått idag. Nu är det bara att vänta på att gubbi och stövarmamman återvänder från skogen och att lillagumman med kompis återkommer från museiklubbens  träff vid Hembygdsmuseet i Terjärv. Då ska det kokas mat. Det får bli päärona å murusås å rivi moröötre idaa. Å så na lingosylt på he.

Julkort till vårt fadderbarn i Kenya ska skrivas och skickas in till World Vision. Samtidigt skickar jag även en donation till de barn och familjer som flytt Syrien. World Vision levererar mat, rent vatten, hygienartiklar och filtar till människor i nöd.

Detta gör jag istället för att skicka julkort via posten. Skickar jag julkort sedan i december så får det bli i elektronisk form. Förr skickade jag massor med julkort men för andra året i rad väljer jag att göra på det här sättet istället.

image

Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentar

Dagens…

imageimage

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

En liten kvällspromenad

imageimage

blev det för stövarbrodern och mig så länge gubbi vidgade hålet i stövarmammans koja. Stövarbrodern är nämligen så stor att han inte skulle ha kunnat komma in i den isolerade delen av kojan.

Vi sitter med honom varje kväll och det tycker han om.

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Lång dag

Fortbildning i hemkommunen efter jobbet. Nu är det bonde söker fru i rutan innan det blir dags att hoppa i säng.

Spisrenoveringen framskrider och den händige mannen från grannbyn har varit här ikväll igen och hållit på med kaklet. Stövarmamman tycker inte alls om när det är gäster i huset. Lillsysa tycker inte alls om att stövarmamman fortfarande löper så att han inte får komma in och gosa på kvällen.

Idag kom stövarbrodern till oss igen. Han tyckte definitivt inte om att komma tillbaka hit och lämna sin vanliga hage. När jag kom hem hade han nog lugnat sig för han lär ha haft mycket ljud på eftermiddagen. Vi ska hoppas han snabbt börjar trivas i sin nya koja…

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Lugn och ro

Endast stövarmamman och jag. Gubbi och lillagumman for till Kyrkostrand. Själv vill jag bara vila här hemma för nästa vecka blir igen en vecka med mycket program. Enda jag ska göra idag är en havtornskräm… samt se på NCIS och läsa böcker.

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Mest synd om lillsysa

Både jag och dottern har känningar av förkylning. Själv är jag hes och hostar och lillagumman har stegring.

men mest synd är det nog om lillsysa som inte får komma in och sova som han är van med. Han har det varmt och skönt i sin koja för värmen är påkopplad… men inte går det ju upp emot vår säng. Många  dagar ännu hamnar han att vara ute. Orsaken är förstås att stövarmamman löper.

Denna vecka är också full med damm. Gubbi och hans vän har tagit ut Högforsspisen och så småningom ska det komma en Kastorkamin. Den ska då ge mera värme och se till att gubbis vedapino minskar. Dessutom med förhoppningen om minskad oljeförbrukning.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Björndags

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Kalasdag

med dottern som fick stanna hemma hela dagen pga sjuk hals.

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Födelsedagskalasrumban igen och mitt ansvar som förälder

Mycket kalas här och där igen.

Och mycket som tåls att fundera på som förälder. Egentligen tycker jag att det är vi föräldrar som måste ta ansvar och se till att ingen behöver känna sig utanför. Det är vi som måste se till att alla bjuds och att ingen lämnar utanför, det är inte barnen ansvar.

Hos oss vet lillagumman att om man bjuder flera från en klass så bjuder man alla, det ska inte finnas några som lämnar utanför. Även om det betyder att det blir ett megakalas med jättemånga inbjudna. Som tur är finns byahemmet här nära där dottern haft sina kalas i flera år, dit ryms det massor med barn.

I år blev det funderat över hennes klass i den nya skolan. De är delade i A och B,  men väldigt ojämnt, fem flickor i hennes klass och nio i den andra (en väldigt dålig inledning som jag nog opponerat mig mot). Hur går man till väga med inbjudningar då?

Som vanligt var min åsikt att man ska behandla alla flickor, både A och B som EN klass och bjuda alla. Undantaget är förstås om man endast bara bjuder några få, men är det endast några som inte blir bjudna så tycker jag nog att det påminner om mobbning. Tyvärr har jag både privat och i arbetslivet fått ta del av liknande mobbning.

I år ville lillagumman även bjuda klasskamrater från förra årets sammansatta klass. Vilket förstås ledde till att alla fyrans flickor i hennes gamla skola blev bjudna. Sammanlagt blev det 20 kalaslappar. Det är många… men bättre än att någon blir lämnad utanför… Vill man inte ha så många samtidigt kan man ju ha flera små kalas…

Så säjr ja å he star ja fö!!!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Förändring

image

…blev det verkligen när grannens skog på andra sidan vägen höggs ner idag…

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Härliga höst

Soligt och lagom varmt, alltså underbart höstväder. Skönt med kalla nätter är det också. Inatt visade termometern två grader som kallast.

Vi gör nog inte mycket denna veneziansk. Sitter hos lillagummans fammo och har just ätit. Inga raketer köpta och tur det eftersom det är varning för brandfara och inga raketer får skjutas. För till Karleby far vi inte för några raketers skull.

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Hålligång hela dagen

Förmiddagen blev en roadtrip till Vassorfjärden och Tesses parkering där gubbi inhandlade en liten Stihl. Sedan blev det Kyrkostrand och fammos goda schnitzel.

Här hemma bakades åttio bullar, månne det räcker till meandi partyt på tisdag och lillagummans släktkalas nästa månad. Efter det blev det våffelstekning med smet gjord på en liter mjölk. Nu har nog gubbi och lillagumman mellanmål för några dagar.

Resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt och se på Netflix eller Swefilmer. White collar som jag sett på finns det inte mera säsonger av på Netflix. Det värsta med Netflix är att det inte finns alla säsonger av de serier som jag vill se.

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Ditt å datt…

Fredagskvällen tillbringade jag och lillagumman i Nkby med många andra. Spanade in en närstående försäljare och träffade på många kända.

Efteråt blev det både vårrullar på torget och KorvGörans i Jeppis. Kan nog bara säga att det är många år sedan jag stått lika länge och köat för en kebab. Men köerna var betydligt snyggare och ingen trängsel som i ungdomsåren.

Idag blev det en liten shoppingrunda i Karleby så länge lillagumman var på museiklubbsträff.  Hittade mera på Röda kors loppiset än på Juthbacka igår.

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Trött morgon

Har sovit dåligt inatt. Beror det månne på månen eller på att det var 20:e augusti igår och gubbi kom hem nån gång på det nya dygnet Vilket gjorde att åtminstone lillsysa inte riktigt kunde slappna av. Sen var det nånting på åkern som hundarna skällde åt… och lillsysa skulle hela tiden ut i löplinan och kolla.

Morgonen fortsatte med att gubbi for ut igen och lillasysa skulle ut i löplinan igen.

En trött dag på kommande…

Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

En skön hemmadag

Det har varit väldigt roligt att börja jobba, men ändå tröttsamt. Har hela veckan antingen tagit tupplurar på eftermiddagen eller också gått tidigt till sängs. Därför har det varit skönt att bara ha en slappardag här hemma. Tvättmaskin och torktumlaren, samt diskmaskinen har däremot fått jobba.

Inatt var första natten jag hade på utebelysningen…mysig höst på kommande…

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Första skoldagen

för nejdens alla skolelever. Lillagumman har varit nervös för hon började idag i en ny skola. Hon bytte från den lilla familjära skolan till en rätt så stor skola. Spännande, spännande…

Det hade nog gått bra och de hade gungat på rasterna.

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Sista lördagen

innan jobbet börjar officiellt, nog för att jag jobbat här hemma och även besökt jobbplatsen flera gånger under semestern…

Idag blev det bensin i Kaustby, hundben, muffinsformar och glass i Ylivieska, samt kåldolmar i Jakobstad. Lillagumman lämnade kvar på kåldolmsstället och kommer att serveras kåldolmar imorron igen. Henne får jag hämta från ett kalasställe på måndag eftermiddag.

Nu ska jag netflixa och gosa med två stövare så länge gubbi försöker hitta närkontakt med duvor, leriga sådana även om han från och med idag kunde försöka hitta sådana med fjädrar.

Ja…. Min nya diskmaskin går väldigt tyst mot den gamla…

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Kristinestad och Vasa

…besöktes idag. Guidning i Kristinestad, katter söktes och Kattpiskargränden mättes upp… Sedan blev det lunch vid Kristinestads Pavis.

I Vasa blev det en kort shoppingrunda som avslutades med glass på torget. Nu har jag prövat Sias pepparrots-citronglass och den var annorlunda med stark smak på tungan efteråt… men tror nog inte att jag köper den på nytt.

Vid sex-tiden ikväll anlände minibussen till Krombi… Skönt att komma hem, dagens andra dusch genomfördes och tvättmaskinen sattes igång… Ikväll blir det skönt att sova i egen säng för det blev inte många timmars sömn i Kilen. En trevlig helg med trevliga deltagare i Museiklubben.

imageimage

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Sovdags i Kilen

image

Ligger i sängen vid hostel Kilen och bloggar…

Dagen började vid Tolvmansgården där det ”nyrenoverade” fähuset invigdes. Sedan blev det köttsoppa innan lillagumman och jag åkte iväg med minibussen och museiklubben på resa.

Vi stannade vid Tomaten i Närpes på lite mellanmål innan vi anlände till Kilens hembygdsgård i Sideby. Här har vi varit på rundvandring, färgat sidendukar, grillat korv och några modiga har simmat.

Nu är alla 17 inkvarterade i lägenheterna här. Imorron fortsätter resan till Kristinestad, sen Vasa och sen anländer vi hem på eftermiddagen.

Det ska bli spännande att se hur det ser ut när vi kommer hem för gubbi har projekt breddning av infarten med grävning för gräsmatta på gång. Telefonrapporten säger att det står mäktigt stora stenar på gårdsplanen som flyttas bort imorron… Vi bor nämligen på en stenbacke… funderar nog hur de i hela fridens namn de fick byggt huset med källare på 50-talet… Nu höll t.o.m grannens grävmaskin på att bli till andra…

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Härliga kväll

…med mörkaktig himmel och ljudet av ett porlande regn utanför mitt fönster… och jag mår bättre. Har idag klippt gräsmattan. Vi brukar oftast klippa med två klippare samtidigt gubbi och jag, så det tog sin tid att göra det ensam. Men gubbi hade sin långa jobbdag så det var bara att börja skutta klipparen framför sig om det skulle bli gjort innan regnet anlände.

Ja, jag njuter av det regniga svalare vädret…

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Fredag kväll

och just hemkommen från ett svalkande kvällsdopp vid monttu. Varmt har det varit idag, för varmt om ni frågar mig. Prövade att sitta en stund ute på gården i skuggan men det tog inte länge förrän jag fick ett antal mygg runt mig… så jag sökte mig inomhus igen.

Gubbi och en hjälpande hand tog ner en stor gran igen… så gubbi håller på och klyver ved nu igen. Mera risk att föra till ekorosk nästa torsdag. Igår blev det besökt ekorosk fyra gånger, tre gånger till risavfall och en gång till vanliga ekorosk.

Inte mycket Jakobs dagar för oss. Egentligen ville jag ha familjen med dit ikväll, men de var så motsträviga… Gammaldagstorget brukar jag besöka men jag tror jag avstår i dena hetta, dessutom har jag ett förlovningskalas som ska besökas.

I onsdags blev det en snabbvisit till Jeppis och mattorget. Lite ost, bröd och oliver hittade hem till oss. På torsdagen fick jag hämta hem vår nya bäddmadrass, den gamla hade ju lillsysa tuggat alldeles för mycket på.

image imageimage

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Mera Jeppis än vanligt

image

blev det både igår och idag. Igår besöktes Skolparken och barnens dag. Sen blev det lite loppis för mig och lillagumman innan vi fick äta fammos mat. På hemvägen hämtade vi upp lillagummans äldre kusin för övernattning. På kvällen serverade lillagumman den knäckiga rödvinbärspajen hon gjort.

Idag blev det storloppis på förmiddagen innan det var dags att skjutsa lillagumman på kalas. Vi hade också tänkt söka oss till Touhutalo, men vid närmare efterforskning på deras hemsida kunde jag konstatera att de har måndagsstängt. Nå, det blir ett tisdagsbesök istället. Nu är den stora frågan om jag ska klippa gräset eller inte i detta stormiga väder…

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Närturistat

image

har vi gjort idag. Det blev en liten rundtur kring skogsvägar och stränder utanför Jeppis och sen besökte vi det arktiska museet Nanoq. Lillagumman gjorde sig lite fin idag, men lite hjälp av mig förstås.

image

Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Grattis pappa!!!

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Hela dagen i Härmä igen

Eftersom 4H resan till Särkänniemi inte blev av i år lovade jag lillagumman att jag skulle ta med henne och hennes kompis till Power Park istället. sitter som bäst i skuggan och läser en bok, blandat med lite fb, bloggar och instagram…  Har suttit här över sex timmar redan och det lär väl bli en timme till innan flickorna är klara. Kanske det även blir ett Halpa-Halli besök innan vi siktar oss hemåt. Tror det får bli Pelkkalavägen hem eftersom i körde hit längs med riksåttan.

Dagens lugnaste plats var absolut den nya restaurangen/cafeet Kwai River. Inte många människor där mitt på dagen när jag slog mig ner med lite dricka. Där kunde jag i lugn och ro tack vare hjälpsamma människor på fb köpa mig ett ämbar färdigrensade blåbär. Imorron blir det att hämta dem och frysa ner det mest.

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Blåbären mognar

image

i skogen, men jag är ingen blåbärsplockare. Däremot är jag en blåbärsätare. Det betyder att om det finns nån som är en blåbärssäljare så får de gärna ta kontakt med mig så att jag även kan bli en blåbärsköpare…

 

Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Lördag i Krombi

inleddes vid Hästöskatan. Simskoleavslutning i blåsten. Stackarna som skulle simma från ena bryggan till den andra hade stora vågor emot sig. Simboken med simmärken erhölls och gris med trip smakade gott för alla barnen.

Efteråt blev det Krombi centrum med Krombidan. Lillagumman är ju med i museiklubben och de hade ett litet bord med smått och gott till försäljning. Förtjänsten går till en resa till Kilen och K:stad senare i sommar. Lillagumman satt en stund och sålde medan hon kardade lite ull. En rundvandring i centrum hann vi också med.

Här hemma tog jag en rätt så lång vilopaus men jag vaknade när gubbi började kocka. Senare hann vi även skjutsa lillagumman till gräven för en simtur. stövarmamman tyckte också om det eftersom hon fick sig en liten skogspromenad samtidigt. Nu ser jag fram emot en skön hemmakväll.

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Motorsågen ylar

när gubbi går loss på träd och buskar här vid skogsbacken. Förhoppningsvis börjar det blåsa mera och blir mindre mygg… Hoppas bara kaninstackaren inte får hjärtslag av allt motorljud…

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

En kväll…

…med de bästaste barndomsvännerna… med mat och prat och skratt.

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Några minuter in på det nya dygnet

…och jag sitter och gäspar, men bara lite. Hade en tiotimmarsnatt med några avbrott för djurrelaterade ärenden förra nattan. Idag sov jag först en halvtimme mitt på dan och sen senare på eftermiddagen ett tvåtimmarspass… Får se hur det blir med sömnen inatt.

Det blev en svängom till Terjärv på förmiddagen och när jag åkte iväg kom det första åskvädret. En nedslag riktigt nära blev det när jag åkte med bilen bara en km hemifrån, blixt och dunder på samma gång. gubbi berättade att det märktes här hemma, lillsysa som inte tidigare varit åskrädd blev så rädd att han flämtande kröp under köksbordet.

Gråhunden där ute kände av åskvädret redan tidigt på morgonen för han vägrade äta och sen låg han bara ute i sin hage och flämtade hela dagen. Först till kvällen lugnade han ner sig och åt sin nya mat. Det är nu tre somrar sedan den hunden blev åskrädd… Och nu tog det alltså lillsysa också. Den enda som inte är rädd är stövarmamman som bara söker mera mat att äta oberoende av om det åskar eller inte.

Liten utflykt för simning blev det mellan åskskurarna för lillagumman hade inte simmat i simskolan idag när de enligt henne höll på med den där tråkiga dockan…

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Igen en varm dag

Allt som är över 20-21 grader betyder att det blir svettigt. Som tur är blåser det även idag… och varje rum i detta hushåll har fönstret öppet. Skönt med lite regn till kvällenockså!

Sent om sider fick vi också upp spindelgungan jag köpte i våras. Myggnät sattes också upp för om det är nåt vi är rika på här hos oss så är det myggor.

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

En maskindag

har jag idag. En diskmakin har snurrat klart och tvättmaskinen snurrar för fjärde gången. Det är lite mera udda tvätt på gång… kuddar och täcken och sånt. Bara för att vädret är som det är… det torkar fort men annars så tycker jag inte det är bra.

Jag håller mig inomhus i ett fortsättningsvis svalare hus än vad utetemperaturen visar… men det brukar tyvärr ändra mot kvällen.

Lillagumman tar det också lugnt nu med netflix, det var tungt att börja simskolan.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Sånt…

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Dagens roadtrip

blev över 400 km. Först till Bergö och sen till Björkö innan det blev ett stopp nära Karperö innan dotterns yngre kusin hämtades upp för övernattning.

imageimageimageimageimageimage

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Stora slapparedagen

Dagen inleddes med icke skönsjungande sång av resten av familjen, med andra ord hördes inte lillagummans röst. Sen blev det paketöppning och smörgåstårta. Lillsysa snålades.

På eftermiddagen blev det fadderbarnets 3-årskalas och när vi kom hem tillredde lillagumman dagens middag, tortillas med en stor sallad och massor av köttfärs och smått och gott.

Igår firades en 8-åring och i förrgår firade gubbi en 30-åring så det har varit mycket kalas denna vecka.

Lillsysa har varit inne lite mer nu när vädret har varit regnigare med mera       krankar.

image

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

En dag med fina Merjärvbor

image

i Härmäs nöjespark. Alla hade skoj och min panna och mina kinder glöder av solen och blåsten…

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Igår var det en utfärdsdag

Igår söndag läste lillagumman högt för gubbi om Himmelsackan för jag hade bestämt att vi skulle ha en utfärdsdag till Nykarleby.

Vi besökte först Andra sjön, sedan vattentornet, sedan Kuddnäs och till sist Grisselören. Sedan fick vi bege oss till dukat bord i Jeppis.

Och idag stektes fångsten från Grisselören.

imageimageimageimageimageimageimage

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Fönsterglas

Har en tendens att gå sönder… Igår hände det igen. Gubbi och jag klippte gräsmattan när jag hörde att min klippare slängde iväg en sten som lät som om det tog i en fönsterruta. Kollade källarfönstren som var i jämnhöjd med klippandet… Inget där. Men på kvällen märkte gubbi ett stort hål i köksfönstret… nästan 20 meter från platsen där jag klippte på, dessutom flera meter upp. Den stenen kom nog med en slungande fart. Nåja, Lunds har fönstret nu och jag hoppas de får det fort klart för de har väl lovat regn snart.

 

Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Resan norrut pågår

Konserten var bra. Roligt att se ljuseffekterna i en mörk arena. Är väl hemma nån gång på morgonen. Gubbis brorsa får äran att köra båda vägarna.

image

IMG_5512red

IMG_5534red

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Parkano

Får som bäst en regnskur. Sitter i gubbis brorsas flckväns bil… Och det går bra, för den har AC… Betydligt svalare i bilen än utanför. Några timmar ännu förrän vi är framme vid Hartwall Arena…

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Slängde…

…vinterpälsen idag. Skulle egentligen ha gjort det redan igår men åskan kom emellan. Nog för att det började regna och mullra när vi kom fram till sim-monttun så det blev en rätt så kort simtur. Vattnet var härligt avkylande…

Imorron blir det mest bilsittande… får se hur det lyckas i denna hemska hetta. Det blir Helsingfors tur och retur med gubbis brorsa med flickvän… Över två veckor med sommarhetta… Och mera ser det bara ut att bli, skönt i alla fall att semestern har börjat för jag orkar inte göra nåt…

Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Mitt i natten funderingar

image

… eftersom jag sov några timmar sent på eftermiddagen så vill sömnen inte infinna sig. Så nu har det blivit ett nytt dygn… sista dagen innan jag får semester… även om jag nog vet att jag alltid jobbar med arbetsrelaterade saker även under semestern så ska det nog bli skönt att vara ledigt.

Idag blev det att hitta ett företag som fixar vindrutor. Blev nämligen bombarderad med två skarpa stenskott på Strandvägen igår… Asfaltering pågår och det i kombination med möte av lastbil resulterade i stora fulheter i vindrutan som bara sprider sig. Nåja, bilen har lite bättre försäkring så nu behöver jag ”bara” betala 200€ istället för över 500… Det blev nog en dyr Kokkolaresa det…

 

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Länsade fat med käraste kolleger

imageimageimage

Först varmrätt som beställts från Endivo, sedan efterrättsbuffe med medtagna godsaker…

Men det bästa är att få umgås och diskutera och skratta… trots att värmen  gör mig utpumpad…

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Sista vårfesten

vid världens bästa skola. Med tårar i ögonvrån hörde jag lillagumman sjunga sitt solo i skolans musikal.

En period i hennes liv avslutas på lördag och kommer aldrig mer igen. Ett stort tack till skolans personal som hjälpt henne växa till en stor flicka under dessa fyra fina år!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Varmt

image

Vår mätare har nog stått på 26 grader idag…

Mycket på programmet denna sista vecka. Igår besökte lillagumman och hennes klasskompisar sin blivande skola. Besvikelsen var stor över klassfördelningen. Fem flickor i hennes klass och nio flickor i den andra klassen som dessutom hade tre fler elever. Svårt att trösta henne när man själv inte förstår logiken i det hela….

Vårfest i världens bästa skola sker imorron kväll.

Och björnen har traskat i närheten…

 

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Klockan runt borta hemifrån

image

Först blev det en jobbig dag med både stora och små jobbarkompisar. Simhallen i Jeppis var arbetsplatsen idag denna jobblördag. Roligt hade alla… men usch vad jag alltid får huvudvärk efter en sådan jobbdag… klorlukten och värmen är inte skoj.

Vädret på utsidan har idag enligt mig varit perfekt. Lagom varmt och soligt och så lite svalkande blåst. Sånt gillar jag, ett väder det går att leva med.

Gubbi har monterat en brunnspump hos sin mamma som bjöd på supergoda köttbullar. Slangen till kranen ska ännu monteras men det blir imorron. Lillagumman konstaterade att hon nog ville sova över hos sin fammo så hon kommer hem först imorron. Det enda hon saknade var Bullis som var hemma i hennes egen säng…

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Samjourbesök

blev det för min del idag… Trampade på en porslinsskärva ( och jag som trodde att jag hittat alla efter att tallriken fick sig en stöt för nån dag sen) och såklart var klockan strax efter fyra.

Jag bad lillagumman dra ut den men hon skrek till för blodet började pumpa ut med fart… själv har jag nog inte sett så mycket blod på så kort tid på vårt köksgolv.

Gubbi kom med en handduk att linda om foten… Sen drog han också ut skärvan. For till samjouren för att kolla så att inte nåt lämnat kvar. Jag tordes inte gå på hälen… Som tur var hittades inget i såret, men jag fick en stelkrampsspruta för det var en stund sedan jag fått en sån sist.

Och nu värker hälen…

image

Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar