jobb

av Lena, 19 december 2013

Folket gick där och väntade, och alla undrade i sina hjärtan om inte Johannes kunde vara Messias. Johannes svarade dem allesammans: ”Jag döper er med vatten. Men det kommer en som är starkare än jag, och jag är inte ens värd att knyta upp hans sandalremmar. Han skall döpa er i den helige Ande och i eld. (Luk. 3:15-16)

Folket drogs till Johannes Döparen. För att få höra: Ni huggormars avföda! eller omskrivet så som Carl-Erik Sahlberg sade i en predikan enligt boken Predikningar i katedralen: ”Andliga dönickar! Jaså – ni har kommit hit? För att få lite julstämning?” Vad var det som drog? Inte var det vackra ord i alla fall.

Vad är det som gör stämningen t.ex. på arbetsplatsen. En dag sååå trögt och jobbigt, bara jobbigt och man är helt slut innan dagen är slut. Följande dag plötsligt så bara rinner det, man får mycket gjort och trivs och plötsligt ska man hem.

Men hur som helst ska det bli skönt med ledighet, bara två jobbdagar till.

Lämna din kommentar

Obligatoriskt fält.

Required. Inte publicerad.

Om du har.

Anti-Spam Quiz:Bloggen.fi